Het leven zoals het is 28 Days body mission

“If it doesn’t challenge you it doesn’t change you”
Ondertussen zijn er al drie weken gepasseerd in mijn 28 Days body  mission  en het is niet altijd even makkelijk. Deze week ben ik één kilo afgevallen waar ik vorige weken telkens twee kilo kwijt was. Maar ik merk wel dat mijn eetgewoontes echt beginnen te veranderen. De oefeningen worden meer routine maar de croque monsieurtjes en de vettige pizzas vol kaas laten nog steeds het kwijl uit mijn mond lopen!
Ik had jullie vorige week beloofd om een dag uit mijn dieet te beschrijven, wel hier komt ie dan!

 

De ochtendstond heeft goud in de mond!

Als ik wakker word in de ochtend ben ik best goed uitgeslapen! Zoals ik jullie vorige week vertelde slaap ik veel beter sinds ik beter op mijn voeding let.
Nog voor ik de douche inkruip doe ik dagelijks mijn oefeningen. Op de site van 28 Days body  mission kan je met je persoonlijke code fitnessfilmpjes bekijken. Elke dag staat er een voorbeeldoefening voor je klaar. Maar ik heb mijn favoriete oefeningen al gevonden en ik doe meestal één set buikspieroefeningen “de honderd”, dan één set voor mijn billen “de brug” en nog één set voor mijn buikspieren “de plank” en dit herhaal ik drie keer.
Ik ben nog geen half uurtje bezig en het gaat nu al zo veel makkelijker dan de eerste week! Helemaal in het begin was ik al op na één set en nu lukt het me redelijk makkelijk om elke set drie keer te doen. Ik ben hierdoor ook al bijna vier cm omtrek kwijt aan mijn billen en daar ben ik echt heel erg blij mee.

Daarna is het tijd voor een verfrissende douche, zalig!
Voor ik begin met mijn ontbijt zet ik het water op om thee te zetten. Meestal eet ik ’s ochtends de figuactiv muesli met magere yoghurt, maar af en toe neem ik eens een reep als ontbijt. Bijna altijd voeg ik wat extra blauwe besjes toe, die hebben bijna geen calorieën maar smaken heerlijk!
Als ik klaar ben met eten is mijn water gekookt en neem ik een lekkere kop kruidenthee (zit ook in het pakket). Met de rest van het warme water kan je ice-tea maken. Snij wat appel en eventueel stukjes ananas klein en laat die samen met de thee trekken wanneer het water nog warm is. Na een uurtje of twee kan je de fruitstukjes eruit halen en de fles koud zetten. De ice-tea smaakt echt verbazingwekkend lekker. Als je moet werken of naar school moet is dit ook de moment om je shake voor ’s middags klaar te maken.

Winner winner chicken diner!

Aangezien ik nog vakantie heb, eet ik elke middag een warme maaltijd of een salade. Hier kijk ik altijd naar uit en ik geniet van elke hap! Enkele voorbeeldjes van maaltijden zijn bijvoorbeeld bloemkool pizza, broccolie lasagne, gevuld turks brood,…  Ik reken voor mijn hoofdmaaltijd rond de 400 a 600 calorieën maar je moet goed kijken wat je nog moet doen die dag! Als ik een hele dag volgeboekt ben met feesten en workshops kan ik wel wat meer calorieën gebruiken dan wanneer ik een lekker lui dagje hou.
Tijdens de afgelopen drie weken ben ik twee keer gaan eten en ik ben hier niet van bijgekomen. Een keer tijdens de tweede week toen we naar toneel gingen en eergisteren toen ik met mijn mama in Zeeland was. Wij gaan namelijk één keer per jaar naar Middelburg en dan gaan we altijd iets eten bij de Italiaan. Het is belangrijk om jezelf af en toe eens wat te gunnen.

 

Licht verteerbaar avondeten

Als avond maal kies ik meestal voor een figuactiv soep of de late macchiato shake! Lekker warm en comfortabel. Ik heb er baat bij ’s middags warm te eten, mijn maag voelt veel minder zwaar aan om te gaan slapen.
Ideaal is om na je avondeten nog even een avondwandeling te maken zo zakt je eten en bewegen is altijd goed!

csm_LR_Figuactiv_Tomatensuppe_1024x768_363a0d985b

Zo de laatste week gaat al in! Ondertussen ben ik vijf kilo lichter en veel fitter, het is uiteraard niet altijd even makkelijk maar het valt zeker te doen. Ik heb ook beslist om nog vier dagen langer door te doen zodat ik samen met mijn vriend kan “stoppen”.
Echt stoppen ben ik niet van plan want ik wil een gezonder leven en ik heb het gevoel dat deze challenge het duwtje in de rug was dat ik nodig had.

 

Heb jij dagelijkse gewoontes die jouw leven gezonder maken? Of heb je nog tips of receptjes voor mij?
Laat het dan zeker weten in de reacties hieronder!
Als je ook wilt starten met deze challenge kan je mij steeds een berichtje sturen op info@manonleco.be

 

Liefs en hopelijk tot volgende week!

Manon

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. cauwelaers schreef:

    Top dat je het zo goed volhoud! Ik ga vanaf maandag ook beter op al mijn voeding letten. Nieuw ‘schooljaar’ nieuw begin haha 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s