Disenyo: handgemaakte accessoires met een ziel!

In dit artikel vertel ik jullie wat meer over de juwelen van Disenyo.
Toen ik enkele weken geleden voor het eerst in aanraking kwam met de producten van Disenyo was er meteen een klik. Net als zaakvoerder Geert heb ik door mijn passie voor reizen een liefde ontwikkeld voor lokale handgemaakte sieraden en tassen.
Waarom voel ik me nu zo aangetrokken tot dit soort juwelen? Wel ik vind dat deze “slow fashion” zorgt voor een band en karakter. Die oorbellen die jij draagt zijn handgemaakt door iemand met een passie en dat voel je.

Een hart voor de makers en het milieu

Als je mij en mijn blog al een beetje kent dan weet je dat dit onderdeel voor mij heel belangrijk is! Disenyo scoort zowel op het ecologische aspect als het fairtrade zijn zeer goed. De sieraden en tassen worden gemaakt van natuurlijke materialen die plaatselijk beschikbaar zijn om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Bovendien werken ze samen met familiebedrijven die hierdoor een grotere afzetmarkt hebben, waardoor hun toekomst er al heel wat rooskleuriger uit begint te zien.

Mijn favoriete producten van Disenyo

Wat was het moeilijk om een keuze te maken over welke producten de absolute top zouden halen! En wat was ik blij toen mijn pakje (op woensdag besteld) vrijdag al geleverd werd.

20180223_1535151895194708.jpg

Mijn top vier kwam aan in een luxueuze zwarte doos die tot de top gevuld was met iets dat op een soort zwarte confetti leek. Ik voelde me net een kind dat in een surprisedoos cadeautjes aan het zoeken was, echt heel erg leuk! Bovendien waren de producten zelf ook nog eens mooi verpakt. Maar genoeg over de verpakking, laten we eens kijken naar het eerste product dat de top vier haalde!

20180224_170010375207456.jpg

Deze houten oorbellen vielen me meteen op! Ik ben een warm type dus voor mij is het altijd leuk om gouden juwelen te vinden. Bovendien vind ik ze super qua formaat, ze zijn duidelijk aanwezig maar niet te groot, waardoor ze er heel elegant uitzien.

20180223_162812925246811.jpg

Deze portefeuille is gemaakt van gedroogde palmbladen die met de hand geweven worden en gekleurd worden volgens een oude traditionele techniek. Ik denk dat hij daardoor zoveel eigenheid uitstraalt, een simpel design met karakter. Bovendien zorgt de verwerking van palmbladeren voor veel werk bij kleine bedrijfjes en families in de Filipijnen.

20180223_1515201938844876.jpg

Deze statement ketting is mijn absolute topfavoriet! Ik hou van spullen waarmee je niet iedereen  ziet rondlopen en die gewoon slim en mooi bedacht zijn. En deze ketting voldoet absoluut aan beiden! Wat ook interessant is,  is het contrast tussen materiaal en ontwerp. Het ontwerp doet denken aan een peterpankraagje dat heel liefelijk en vrouwelijk is, terwijl het materiaal dan weer stoer is en karakter geeft.

2018-02-23 04961407646..jpg

Last but not least, deze ketting met als hanger een waterbuffelhoorn. Geen paniek, waterbuffels worden niet geslacht om de hoorns te kunnen gebruiken. In tegendeel, in Azië heeft men veel respect voor deze buffels. Tijdens hun leven worden ze gebruikt om te helpen bij de teelt van onder andere rijst. Wanneer een waterbuffel sterft laten ze het dier niet wegrotten maar gebruiken ze elk onderdeel om iets mee te creëren.
Ik vond dit zo een mooi verhaal, en  ben heel blij met dit uniek juweel.

Bovendien is Disenyo een betaalbaar merk. De producten die ik uitgekozen heb, kosten allemaal tussen de 10 en de 50 euro. Voor fairtrade handgemaakte producten is dat heel mooi, toch! Via deze link kan je zelf eens een kijkje nemen op de webshop.

Wat is jouw favoriete sieraad? En waarom?

Veel liefs en tot volgende week!

Manon

 

 

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Jessica J. schreef:

    Hey, dat is ontzettend betaalbaar voor zo’n mooi merk! 🙂

    Like

  2. Ann De Ruyter schreef:

    Hey Manon, inderdaad een mooi aanbod. Kijk uit naar wat je volgende week zal schrijven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s