Tips en tricks om gemotiveerd te blijven bij het afvallen

We kennen het allemaal wel, je begint met volle moed aan een dieet maar het valt je moeilijk om gemotiveerd te blijven. En aangezien jullie het artikel met tips om vermoeidheid tegen te gaan bij het afvallen graag lazen geef ik jullie graag nog wat tips om de moed niet op te geven!

1. Wees niet TE streng voor jezelf

Een gezonde levensstijl betekent niet dat je nooit meer mag zondigen. Geniet af en toe eens van een biertje  met een hapje op café. Of een warme chocomelk en een dagje hangen op de bank maar doe het met mate. Je houdt het op deze manier veel langen vol, en dat is het uiteindelijke doel.
Dus zoek een goede regeling met jezelf! Bijvoorbeeld als ik twee keer ben gaan sporten in de week kan ik gerust een avondje zondigen.

img_20180217_182518_0511523447150.jpg

2. Weet waarom je het doet!

Motivatie is zo ontzettend belangrijk en dat wordt vaak onderschat. Wat wil jij graag bereiken? Voor mij was het doel om me weer beter in mijn vel voelen zowel fysiek als mentaal. Ben je al even bezig , schrijf dan eens alle positieve veranderingen neer : heb je meer energie, minder last van je maag,… Wanneer je het wat moeilijk hebt om door te zetten met je gezonde levensstijl denk hier dan nog eens aan en je hebt vaak al minder trek in dat bakje frieten.
Een concreet doel zoals ik wil terug in dat leuke jurkje kan ook goed werken natuurlijk!

3. Lekkere gezonde receptjes

Varieer in je voeding en kies voor lekkere gezonde recepten. Het internet staat vol met inspiratie voor een heerlijke maaltijd die snel klaar is,  maak er gebruik van! Mijn favoriete inspiratiebron is de website van Albert Heijn ; makkelijke receptjes waarbij  de calorieën duidelijk  vermeld staan. Wat ik hier zo handig aan vind, is dat je op product kan zoeken en de andere ingrediënten gewoon rechtstreeks op je boodschappenlijstje kan zetten. Echt een aanrader dus!

2017-10-31 10799488546..jpg

4. Een vaste dag om te sporten!

Ik heb zelf ontzettend veel last van uitstelgedrag en daarom is dit voor mij enorm belangrijk. Ik ga elke week op een vaste dag sporten samen met een vriendin. Zo ontwikkel je een ritme en je houdt er tijd voor vrij in een soms veel te druk werkschema. Als je eens wat meer tijd hebt, kan je zeker vaker gaan sporten maar door deze regelmaat ga je toch minstens één keer per week. Bovendien is het huishouden runnen ook een hele workout!

5. Een steengoede workout playlist

Een goede workout playlist is absoluut een must have bij het sporten. Je houdt het niet alleen langer vol, het wordt ook gewoon veel leuker om te doen. Mijn favoriete lijst is Running power van Linde Merckpoel,  perfect om je flink te laten gaan bij het  fitnessen!

Afbeeldingsresultaat voor running power linde

Met het zonnetje dat de laatste dagen weer wat schijnt wordt het al wat makkelijker om buiten te gaan lopen,  toch? Nu zou ik graag jullie favoriete workout nummers leren kennen dus laat ze zeker achter in een reactie!

En van de zon gesproken… Volgende week dompel ik jullie weer onder in de komende trends voor de lente en de zomer van 2018.

Liefs,
Manon

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. oh die tips moet ik onthouden! ❤

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s