28 Days body mission halfweg

“Make it a lifestyle not a duty!”
Ondertussen ben ik al halverwege de 28 Days body  mission  en het gaat veel vlotter dan ik dacht! Mijn vriend zag hoe vlot het ging bij mij en is ondertussen ook de challenge aangegaan. En het is leuk om onze ervaringen te kunnen delen! In deze blogpost ga ik jullie wat meer vertellen over de veranderingen die ik fysiek kan merken. En de voor- en nadelen van dit soort dieet.

 

Dear fat, prepare to die!

Oorspronkelijk was het idee vooral om mijn eetgewoontes wat aan te passen en weer gezonder te gaan leven. Maar na de eerste week was ik al twee kilo kwijt en was mijn buikje al weer wat strakker. En dat zonder honger te moeten lijden. Nu kilo’s zeggen mij niet zoveel omdat ik vooral weer fit wil zijn! Maar met wat minder gewicht gaan mijn

20170824_143307

fitnessoefeningen een stuk vlotter. Dat kan natuurlijk ook wel te maken hebben met het feit dat ik voordien NUL conditie had en ondertussen al twee weken elke dag een halfuurtje oefeningen doe. Ondertussen ben ik trouwens al vier killo kwijt en mijn buik telt maar liefst 4 cm minder omtrek! Ik voel me zo veel beter in mijn vel en ik ga misschien zelfs eens zwemmen deze week.

Mijn vriend is op een week zelfs zeven kilo afgevallen. Maar hij had wel een moeilijkere levensstijl om van af te stappen. Van bijna enkel cola te drinken naar enkel nog water en detox thee. De mayonaise vervangen door yoghurt saus en geen fastfood mee

r.

 

 

Good night, sleep tight

Al van het vroege begin van mijn leven kamp ik met slaapproblemen. Lange nachten die vaak onderbroken worden. Het gaat wel met ups en downs maar ik heb nooit gevat waarom het slechter of beter ging. Elke avond neem ik een slaaphormoon en dat helpt wel maar ik heb nog nooit zo goed geslapen als afgelopen twee weken.
Dit is iets waar ik nooit bij stil gestaan heb! Mijn slaappatroon hangt samen met mijn eetpatroon. Eigenlijk is dat heel logisch maar nu pas dringt dit tot mij door. Door mijn reflux is neerliggen niet zo fijn voor mij omdat ik dan last heb van zuuroprispingen. Minder vet, suiker en vooral minder lactose heeft mijn nachtrust veel goed gedaan!
Nog een reden om dit geen challenge te maken maar een levensstijl.

cat-2395102_960_720

Konijn met pruimen

Het moeilijkste aan nieuwe eetgewoontes is de angst om te hervallen als je eens iets eet wat niet binnen de regeltjes valt! Zo ben ik gisteren met mijn familie naar een theater voorstelling geweest waar ze tijdens de pauze konijn met pruimen serveerden met brood. Ik heb gewoon meegegeten met de rest maar er op gelet dat ik mezelf niet overat. Ik had best wat schrik dat ik een “boefkick” zou krijgen maar in tegendeel, ik had verbazingwekkend snel een voldaan gevoel. En ik heb mezelf twee stukjes brood gegund bij mijn maaltijd.
Deze ochtend had ik wel wat schrik om op de weegschaal te gaan staan. Maar tot mijn verbazing ben ik nog steeds aan het afvallen. Dat was voor mij een grote opluchting, ik heb het gevoel dat ik op het punt gekomen ben waar de challenge niet meer zo belangrijk is. Ik voel dat mijn levensstijl aan het veranderen is en dat ik kan genieten van af en toe eens te zondigen zonder dat ik de controle verlies!

Manon en Jean
Voorstelling en konijn met pruimen!

 

Kortom mijn vriend en ik zijn goed bezig!
Volgende week beschrijf ik voor jullie hoe mijn dag eruit ziet tijdens de 28 Days body  mission 

Heb jij nog een tip of een leuk receptje dat je wilt delen?
Laat het dan zeker weten in de reacties hieronder!

Tot volgende week,

Liefs Manon

 

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Annelies Houtteman schreef:

    Goed bezig Manon en Driss! 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s