Keeping up with fashion herfst/winter 2017

De bomen verliezen hun bladeren en het mooie zomer weer lijkt al weer een-ver-van-mijn bed-show. De herfst staat voor de deur, dag mooi weer, welkom mooi kleurenpallet van gevallen bladeren en warme jassen!

In keeping up with fashion mag je elke seizoenswissel een top 7 trendlijst verwachten!Zo weet je wat je van de nieuwe collecties in je favoriete winkels kan verwachten. Bring it on!

1. Red to toe

De eerste trend behoort meteen tot een van mijn favorieten! Waarom? Het is een trend die iedereen eenvoudig kan toepassen. Daarbij hoeft je niet te schrikken van het prijskaartje en brengt het ook wat kleur in je kleerkast én de als maar korter wordende dagen. Deze trend zagen we op de catwalk bij Oscar de la renta, Givenchy, Armani, Tod’s…
De kleur rood geeft je outfit en jezelf meteen een heel krachtige uitstraling.
Als een volledige rode outfit wat veel voor je is, kan je ook altijd kiezen om je nagels, lippen en accessoires in het rood te dragen. Of je kan eens proberen om rood met roze te combineren. Dit komt misschien over als een gekke combinatie, maar het is eigenlijk heel origineel en zacht.

Mijn favoriete item voor deze trend? Een lange getailleerde rode mantel uit de Zara!

2. Like a boss

Het maatpak voor vrouwen is weer helemaal in. Net als rood is dit heel krachtig, en je kan deze trend heel unisex(y) dragen. Een pak kan heel formeel en heel mannelijk overkomen maar het kan ook super rock ‘n’ roll en sexy zijn. Op de catwalk zagen we ook veel pakken met grote epauletten om de aandacht op de schouders te leggen. Dit is ideaal voor de A types onder ons en degene die met heimwee naar de jaren 80 terugkijken.

Mijn favoriete item voor deze trend? Ik heb nog geen pak maar hiervoor is Zara weer de ideale winkel. En als het wat meer mag kosten is een pak op maat ook geweldig maar dan moet het echt wel je ding zijn! Kwaliteit is namelijk best prijzig maar als je het veel draagt, is het dat zeker waard.

3. Galaxy

 

Van prints met astronauten tot zilveren en lak lederen vesten… Het ruimtevaart thema was duidelijk aanwezig op de fashion weeks! Chanel sprong hier voor mij echt wel in het oog met heel mooie en creatieve designs. Ze hadden zelfs een bijzonder leuke raket tas.
In de winkels zal je dit waarschijnlijk vooral in de vorm van prints tegenkomen en enkele lak lederen vesten! Glitterschoenen zijn ook weer helemaal in voor de liefhebbers.

Mijn favoriete item voor deze trend? Een leuk kleedje met een galaxyprint!

4.Back to the 70’s!

Dit is zonder twijfel mijn favoriete trend van het seizoen! Ribfluweel, prints die je doen denken aan de zetel van je oma, lange hippiejurk, franjes, chocoladebruin en de 70’s geruite stoffen. Ook zien we heel veel folk geïnspireerde looks op de catwalk en die gooi ik even bij deze categorie.

Mijn favoriete item voor deze trend? Alles! Dit is echt mijn ding dus ik ga hier volledig voor!

5. Black and blue

Net als rood fleurt turquoise komend seizoen op! Je kan deze kleur heel makkelijk combineren maar niet iedereen gaat deze kleur even goed. Maar we zagen ook heel veel blauw met zwart gecombineerd om de catwalk dus er is voor ieder type wel iets. Vaak is er bij zwart en blauw een ombre. Dit is weeral een zeer eenvoudige trend om te volgen die niet te snel weer not done is!

Mijn favoriete item voor deze trend? Een donkerblauw fluwelen jurkje uit Weekday met een zwarte lederen vest!

6. Double denim

Denim wordt al sinds mensenheugenis gedragen en is niet weg te denken uit de standaard kleerkast. Zeker wanneer het (helaas) weer kouder wordt, is denim ideaal. Maar tot nu toe was een jeans jasje op een jeansbroek niet echt oké. De modegoden stonden het wel al een paar jaar toe, maar je zag het zeer weinig in het straatbeeld. Gelukkig blijft het in en zijn er nu nog meer mooie stuks verkrijgbaar op de markt. Dus misschien wel een poging waard? Zeker voor de zomertypes onder ons, deze trend is op jullie lijf geschreven!

Mijn favoriete item voor deze trend? Een mooie jeansjas van Levi’s. Tijdloos en oneindig combineerbaar!

7. Polka Dots

Last but not least! Polkadots zijn weer helemaal terug. Ik ben persoonlijk enorm fan van polka dots,  ze zijn gewoon zo leuk en vrolijk. Je vindt ze ook in alle maten, vormen en kleuren.

 

Zo dat waren ze dan! Volgende maand kan je hier een artikel vinden met waar je allemaal terecht kan om deze looks aan te schaffen.

 

Welke trend is jouw favoriet en welke vind je maar niets?

 

Op het Youtube-kanaal van Cosmopolitan vind je een leuk filmpje met de reactie van mannen op de verschillende trends. Een echte aanrader!

Zin in meer? Neem dan zeker een kijkje op mijn Pinterest, voor nog meer inspiratie!

 

Liefs,

Manon

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s