Welke badkledij laat jouw figuur stralen?

Het kwik stijgt gestaag, zonnebrillen vliegen de deur uit en Instagram vult zich met tal van kleurrijke foto’s in het zwembad… Dat kan maar één ding betekenen: Z O M E R! Eindelijk mogen we de koude temperaturen gedag zeggen en genieten van de zon. Ga je op reis naar een exotische bestemming met wuivende palmbomen en verfrissende drankjes in kokosnoten? Of blijf je thuis om af en toe een zonnestraal mee te pikken in je ligstoel met een tijdschrift in de hand? Één ding mag zeker niet ontbreken; een bikini of badpak dat je letterlijk op het lijf geschreven is! Helaas is de zoektocht naar de perfecte bikini niet zonder hindernissen. We hebben namelijk (nog) niet allemaal de perfecte summerbody of de juiste vormen op de juiste plaats… Is dit een reden om geen bikini aan te doen? Helemaal niet! Hieronder vind je tips om de perfecte swimwear voor jouw figuur te vinden en welke je beter in de winkel laat liggen! Alvast veel plezier!

 

Welk figuur heb jij?

Je hebt vrouwen in allerlei vormen en maten, het is dan ook logisch dat niet elke bikini jou even mooi staat. De kunst bestaat erin om je troeven uit te spelen en je onzekerheden te camoufleren. Let er op camoufleren betekent  niet altijd bedekken, maar daar gaan we zo verder op in.
De juiste swimwear zorgt ervoor dat je lichaam mooi in evenwicht lijkt. Hieronder vind je de verschillende figuurtypes en tips.

Rond

Het A type (peer)

Bij jou is het meest opvallende aan je lichaam je heupen. Vaak moet je voor je bovenlichaam naar een kleinere kledingsmaat grijpen dan voor je onderlichaam. Zoals je hierboven al kon lezen is het vooral belangrijk om een evenwicht te creëren.

8 clean

Ideale swimwear voor het A type

Bandeau top deze gaat optisch je schouders verbreden waardoor je heupen minder zwaar lijken. Als je een kleine boezem hebt,  kies dan voor een bandeau met rouches of grote prints.

Halter top net als de bandeau verbreedt deze top je schouders.

Tops in felle kleuren en grote prints  een grote print vergroot je boezem en de felle kleur verplaatst de aandacht van je heupen naar je bovenlichaam.

Slips zonder print in één kleur een kleine print kan eventueel wel maar je wilt hier niet te veel aandacht op vestigen.

Hoog uitgesneden slips als je je billen wilt verstoppen in een bikini broekje laat je ze alleen maar groter lijken. Je kiest beter voor een slip die iets hoger uitgesneden is, deze verlengt je benen!

Slips met touwtjes hou je niet zo van hoog uitgesneden slips? Dan is een bikini met touwtjes aan de zijkant een betere oplossing, hiermee creëer je  hetzelfde effect.

Liever een badpak dan een bikini? Combineer de tips voor de tops en de slips met elkaar. Vermijd badpakken die heel diep uitgesneden zijn, deze versmallen je bovenlichaam en laten je heupen zwaarder lijken.

Het Y type  (het ijshoorentje)

 

Bij jou is het meest opvallende aan je lichaam je schouders. Je hebt snel het gevoel dat je er nogal jongensachitg uitziet. Met je bikini of badpak wil je dus de aandacht van je schouders afleiden en je vrouwelijke vormen benadrukken.

Ideale swimwear voor het Y-type

Badpak met een heel diepe decollete dit zal je bovenlichaam veel smaller laten lijken dan het eigenlijk is. Maar let op het verkleint ook optisch je boezem.

Tops met brede schouderbanden. Hoe smaller de bandjes van je top zijn hoe breder je schouders zullen lijken. Kies dus voor een bredere band.

Tops met verticale strepen deze top zal een versmallend effect creëren, daardoor lijkt je lichaam mooier in evenwicht.

Slips met een grote print horizontale strepen en drukke prints zullen de aandacht van je schouders afleiden en je heupen iets breder laten lijken.

Broekje in plaats van een slip hierdoor ligt de focus op  je heupen.

Het H type (recht figuur) en het O-type (appel)

Bij jullie is het meest opvallende aan je lichaam is dat je geen uitgesproken taille hebt. O-types en H types in allerlei maten, het verschil tussen jullie zit zich in de rondingen. Vaak hebben H-types eerder jongensachtige uitstraling.  O-types hebben rondere schouders. Maar bij beiden ligt, voor het kiezen van badkledij,  de focus op het creëren van een taille.H

Ideale swimwear voor beiden

  • Corrigerende hoge taille slip  op deze manier kan je je vrouwelijke vormen meer laten spreken.
  • Corrigerend badpak het gaat hier niet om je gewicht maar om je vormen meer in de kijker te zetten. Met een corrigerend badpak word je achterwerk  gelift, je taille benadrukt en je borsten lijken groter!

Ideale swimwear voor het H-type

  • Asymmetrische tops heb je een kleine boezem kies dan voor rouches!
  • Tops met ronde vormen rechte schouderbandjes of bandeaus leggen de nadruk op je recht figuur, dus kies liever voor bandjes die schuin lopen en ronde cupvormen.


Ideale swimwear voor het O-type

  • Halter tops in combinatie met een corrigerende tailleslip. De halter top zal je schouders verbreden waardoor je taille smaller zal ogen.
  • Kleine print als je iets zwaarder bent kies je beter voor een kleinere print. Een grote print zal namelijk verbreden.O

 

Het 8 type (zandloper)

Bij jou is het meest opvallende aan je lichaam je taille. Je hebt uitgesproken vrouwelijke vormen en je heupen zijn even breed als je schouders. Nu, jouw lichaam is al in evenwicht, verberg het dus niet en toon je vrouwelijke rondingen. Jij staat super met een monokini (een bikini die aan elkaar verbonden is) . Verder kom je met zowat alles weg.

8 cleans

Waar staat het 8-type minder goed mee?

Shorts  Ze maken je billen groter.

All-over prints hierdoor verberg je je beste punten.

Mix and match Houd top en broekje in balans, evenwicht is  juist dé kracht van je figuur.

Zo nu ben je helemaal klaar om op jacht te gaan naar je nieuwe stand outfit!
Zou je graag meer te weten komen over jouw figuurtype? Ik kom graag bij jou aan huis om jou en je vriendinnen wat tips en advies te geven in de vorm van een styling workshop!
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via manon.deridder@hotmail.com

Liefs,
Manon

PS: Wat is jouw favoriete kleur voor zwemkledij?

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s