6 tips bij het shoppen tijdens de solden

Morgen is het weer de tijd van het jaar om goede koopjes te doen! Maar net als ik zie je er misschien tegenop om in die drukte te gaan winkelen. In dit artikel vind je enkele tips om er een leuk dagje shoppen van te maken! Hoe je er voor zorgt dat je met de juiste kledij thuiskomt, wanneer je best gaat shoppen,….

Een goede voorbereiding betekent alles bij het shoppen tijdens de solden. Aangezien je dit artikel aan het lezen bent, ben je dus al heel goed bezig!

1. Stel een must have en een wishlist samen!

Weet je wat er allemaal in de kleerkast ligt? Bekijk die eerst even en kijk of je voldoende basisstukken hebt. Heb je geen comfortabele jeans of gekleed hemdje meer? Dan weet je al meteen waar je naar op zoek moet. Aangezien dit basisstuks zijn, schrijf je die op je must have list.  Je wishlist dient voor kledij of spullen die je graag zou hebben maar niet tot de basisstuks behoren. Zoals die lange jurk die je zo fabulous staat of items die volgens dit seizoen helemaal trendy zijn.

Op deze manier vermijd je miskopen en kan je gericht te werk gaan.

2. Stippel een leuke winkelroute uit.

Tijdens de solden is het interessant om goed te weten waar je heen wilt. Ga je naar een stad die je nog niet zo goed kent? Zoek dan al even op waar je favoriete winkels liggen en hoor eens bij je vrienden, misschien zijn zij er al eens geweest. Stippel een route uit en zoek een leuke plek om te lunchen.
Volgende week vind je op deze blog mijn favoriete winkelroutes voor Antwerpen en Gent.

3. Vroeg uit de veren.

Als je de drukte wilt vermijden, ga je best vroeg winkelen. Voor 12 uur is het veel minder druk in de winkels. Via google maps kan je live bekijken hoe druk het in een winkel is. Als je tijdens de week kan gaan winkelen is dit ook zeker een aanraden ;  maandag en donderdag zijn het minst druk. Check wel vooraf even welke openingsuren de winkels hebben, op maandagvoormiddag zijn er namelijk veel winkels gesloten!

4. Trek de perfecte shop outfit aan!

Zorg dat je schoenen aandoet die snel aan en uit kunnen en liefs een rok en top die je vaak draagt. Zo kan je je snel omkleden en weet je meteen of die nieuwe broek ook goed past bij je favoriete top. Als je geen fan bent van blote benen heb je je eigen panty al aan en voel je je lekker comfortabel.  Steek je haar leuk samen en doe wat mascara, zo is het leuker om veel naar de spiegel te kijken!

5. Hoeveel mag het kosten?

Tijdens de solden laat je je makkelijk overhalen omdat de prijzen laag lijken. Maar het is vooral belangrijk om te kijken wat de prijs is per keer dat je iets aandoet (cost per wear).  bv.: mooie geklede broek kost 75 euro maar je kan hem op je werk dragen (70 keer op een jaar)  dan kost die broek je iets meer dan 1 euro per keer dragen. Een leuke glitter top die nu helemaal hip is kost maar 20 euro je draagt hem bij een feestje ( 5 keer op een jaar) dan kost dat topje je 4 euro.
Daarom is het beter om wat meer te spenderen aan je must have list dan je wishlist.

6. Check dubble check!

Voor je naar de kassa gaat kijk je best nog eens na of en geen gaatjes of plekjes zijn. Soms zie je dit pas als je thuis bent en dat is echt balen toch!

 

Met deze tips kom je voldaan terug van het shoppen! Je hebt gekocht wat je nodig hebt en ook iets dat je gewoon blij maakt. Bovendien past je nieuwe outfit  bij de spullen die je al had. Er was niet te veel volk en je vond het leuk om jezelf in de spiegel te zien!

Veel plezier en als je nog tips hebt, laat ze dan achter in de reacties!

Liefs,

Manon

 

 

 

Advertentie

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Super leuk geschreven en super leuke tips meid!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Manon l'Eco schreef:

   Oooh wat lief van je bedankt!

   Geliked door 1 persoon

 2. Super fijne tips! Ga ik zeker toepassen! 😀

  Geliked door 1 persoon

  1. Manon l'Eco schreef:

   Wat fijn ik ben blij dat je er wat aan hebt!

   Geliked door 1 persoon

 3. Handige tips! 👌🏻

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s