4 tips om jouw Instagram een boost te geven !

Gisterenavond ging ik naar het verre Limburg voor mijn eerste influencer event : het Snowlab van socialsnowballs. Het was een gezellige avond vol interessante tips en tricks en leuke bedrijven.  Ik zet voor jullie de beste tips van de gastsprekers op een rijtje!

Maar eerst even een kort woordje over wat social snowballs juist is. Wel Social snowballs  is een online platform waar bedrijven op zoek kunnen gaan naar de influencer die bij hun merk past! Elke influencer heeft zijn eigen profiel met een korte beschrijving, interesses en foto’s. Naar gelang je volgersaantal op socialmedia krijg je een impact score toegewezen. Bedrijven kunnen zo makkelijk op zoek naar leuke samenwerkingen aan de hand van kernwoorden en niches.

 

4 tips om je Instagram een boost en eigenheid te geven

– Wees actief en volg profielen en mensen die jou inspireren. Ga echt in gesprek met je volgers, al zijn het er maar 100, ga een band aan met hen. Insta stories is hier ideaal voor. Totally two gaf aan dat zij graag raad vragen aan hun volgers via live chat. Je kan nooit zo echt zijn op een foto als in een live gesprek!

– Neem foto’s met veel natuurlijk licht! Van fotograaf Wesley Nulens leerden we dat zonsopgang en zonsondergang de beste momenten zijn om foto’s te nemen. Ga voor een perfecte selfie dicht bij een raam staan maar leg ook je flatlay’s in het licht! Dit is veel belangrijker dan de kwaliteit van je camera en zorgt ook voor een mooie sfeer. Een leuke locatie is zeker fijn maar daarvoor moet je echt niet ver gaan. Ga op zoek naar een stukje groen in je eigen dorp of stad, loop eens in kleine steegjes, je zal dicht bij huis al heel leuke dingen vinden!

– Taggen en samenwerken! Ga eens op zoek naar leuke Instagram profielen in jouw regio. Misschien kunnen jullie eens samen wat foto’s nemen? Leuk om te doen en je krijgt een groter bereik! Heb je een nieuwe outfit gekocht? Tag hen in je foto’s.

– Probeer niet zoals andere grote profielen te zijn ! Je bent anders, maak daar gebruik van. Post enkel dingen die je echt leuk vindt en probeer daar consequent in te zijn. Als je geen koffie lust bvb post dan geen foto van een prachtige cappuccino, want dat ben jij niet. Een verhaal dat eigenheid vertelt, zegt meer dan een overgewerkt foto die al op zoveel andere profielen staat!

– Gastspreker  Djalil Labyed  van Maison Lab maakte ook nog even duidelijk dat er heel veel “influencers” zijn vandaag de dag. Dus wees vooral jezelf, heb respect voor elkaar en voor bedrijven waar je mee samenwerkt.

Benieuwd naar de sfeer die ik probeer te bekomen op mijn Instagram? Neem hier dan eens een kijkje.

En de belangrijkste voor mij: doe het vooral omdat je het leuk vindt! Of omdat je iets wilt delen met anderen en niet om de volgende grote ster te worden!

Vind jij het ook leuk om een mooie feed te maken? Deel de link van je Instagram onder dit bericht.

En misschien tot op instagram!

Liefs,

Manon

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s