Zo verzorg jij je huid snel en efficiënt!

Gure wind en lage temperaturen, uitlaatgassen en make-up,  je huid krijgt heel wat te verduren. Om ze gezond te houden is het dan ook heel belangrijk om je huid te verzorgen. Maar iedereen zijn huid is anders en  daarom bespreek ik in dit artikel de ideale verzorging per huidtype. Maar eerst hebben we het over de reiniging van je huid want dit is voor alle types gelijk!

Weg met al dat vuil!

Het allerbelangrijkste voor je huid is dat je ze elke avond grondig schoonmaakt. De snelste en grondigste oplossing hiervoor is een reinigingsborstel. Dan ben je op 2 minuten klaar en hij reinigt het gelaat tot diep in de poriën, 10 keer effectiever dan een manuele reiniging.
Waarop moet je letten als je een reinigingsborstel aanschaft? Wel,  let er vooral op dat de borstel niet volledig ronddraait want op deze manier kan je je huid beschadigen. Ook moet je de borstel kunnen vervangen want zelfs met een microzilver borstel zullen er uiteindelijk bacteriën in de borstel kruipen. En kijk ook eens of ed haartjes van je borstel afgerond zijn. Als je borstel aan al deze elementen voldoet, zit je met een goed exemplaar. De borstel die ik gebruik is de Zeitgard 1 van LR,  ik kan hem ook in de douche gebruiken en zo verlies ik geen tijd!
Mijn mama en ik kunnen de borstel ook samen gebruiken omdat we ieder ons eigen opklikborsteltje hebben. Je hebt ook een borstel voor gevoelige huid en een standaard borstel.

Als je liever manueel reinigt dan gebruik je best een reinigingsmelk. Ook altijd handig zijn reinigingsdoekjes, deze  zitten standaard in mijn handtas, zodat ik deze kan gebruiken als ik ergens blijf slapen.

Waarom is reinigen zo belangrijk?
’s Nachts herstelt je huid zich, maar als je huid nog niet helemaal proper is wordt dit proces verstoord. Overdag wordt je huid aan veel vuil blootgesteld, denk maar aan uitlaatgassen, gure wind, zand, bacteriën, … Ook als je geen make-up gebruikt is het dus heel belangrijk om je huid dagelijks te reinigen.

Optimale verzorging van thuis uit voor jouw huid.

Iedereen kan een goede nacht- en dagcrème gebruiken. Maar er zijn zo veel verschillende soorten crèmes en welke past nu bij jou?

 

Verzorging voor een gemengde huid

 

Kenmerken:
 – soms last van een vette T-zone
– wangen hebben kenmerken van een                                   droge huid

Verzorging:       

De gecombineerde of gemengde huid                                is vet op neus, voorhoofd en kin,  en                                  droog op de wangen. Hierbij is het                                      belangrijk om aangepaste was- en                                      hydraterende producten te gebruiken                                zodat beide zones  op de juiste manier verzorgd  worden. Bij dit huidtype kan ook één keer per week een reinigend masker aangebracht worden.
Het goede nieuws is dat dit gemengde huidtype vooral bij jonge mensen                                voorkomt. Hoe ouder je wordt , hoe minder last je zal ondervinden van                                  je vette zone.

Producten:         Verzorgende dag-, nacht-, oogcrème.
Extra:                  een masker op de droge plekken en een scrub op de vette                                                           zone.

 

 

Verzorging voor een droge huid

 

Kenmerken:
– de poriën zijn minder goed zichtbaar
– voelt droog, trekkerig en soms schilferig                                       aan.

 

Verzorging:       

 Jij kan je na het douchen best meteen                                           afdrogen en insmeren met een hydraterende crème. Zo blijft het weinige                              vocht in de huid en legt het vet van de crème een laagje over je vel zodat het vocht niet kan verdampen. Je kiest best voor zachte reinigingsproducten waarbij het vet zo weinig mogelijk wordt weggenomen en die zelfs nog een beetje vet teruggeven.

Producten:          hydraterende dag-, nacht-, oogcrème, één maal per week hydraterend                                    masker.
Extra: verzorgende lipbalsem, eventueel hydraterende body crème

 

 

Verzorging voor een normale huid

Kenmerken:

– soepel en glad
– je ziet de poriën, maar ze zijn niet groot
– af en toe puistjes, maar geen glimmende T-zone (voorhoofd, neus, kin) en                            geen droge wangen

Verzorging:         Gebruik ’s ochtends reinigende lotion en een hydraterende dagcrème                                    met zonnebescherming. Voor ’s avonds adviseer ik eerst te reinigen met                                een reinigende melk, gevolgd door een lotion. Of nog beter met een                                        reinigingsborstel!

Producten:          Verzorgende dag-, nacht-, oogcrème

Verzorging voor een vette huid

Kenmerken:       

– de poriën zijn duidelijk zichtbaar en                                  iets groter
– de huid glanst en ziet er glad uit
– neiging tot mee-eters en puisten

Verzorging:

Vermijd zepen met toegevoegde                                        bewaarmiddelen. Zorg voor een                                        zachte, regelmatige en milde                                                reiniging van de huid, met de borstel                                voor gevoelige huid. Hydrateer je                                      huid ook, het is niet omdat je een                                      vette huid hebt dat je geen crèmes mag gebruiken. Maar kies voor een                                    aangepaste crème voor de vette huid, die meer water dan vet bevat.                                        Matterende crèmes kunnen het glanzende effect verminderen.

Producten:        Verzorgende dag-, nacht-, oogcrème, wekelijkse scrub.
Extra:                 Oil-free foundation

 

Zo dat was het dan hopelijk heb je er iets aan gehad!
Wil je graag meer bijleren over hoe je je huid goed kan verzorgen dan is een workshop verzorging en basis opmaak misschien wel iets voor jou en je vriendinnen?

Hoe verzorg jij je huid?

Liefs,
Manon

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Interessant en informatief artikel!

  Geliked door 1 persoon

  1. Manon l'Eco schreef:

   Bedankt Laurien!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s