28 Days body mission goed begonnen is half gewonnen!

~There is no better time than now to start living healthy~

Vorige week kon je op mijn blog lezen dat ik de komende vier weken de uitdaging aan ga om gezonder te leven. En zoals beloofd vind je hier het verslag van mijn eerste week tijdens de 28 Days body mission.

 

Bye bye sugar!

De eerste twee dagen had ik enorm veel last van hoofdpijn! Niet ernstig maar toch, ik merkte het wel op. Uiteraard is dit best logisch als je bedenkt dat mijn lichaam veel minder suiker kreeg dan in de periode voordien. Die pot Ben & Jerrys waar ik niet altijd aan kan weerstaan of die “kilo’s” honing in mijn thee hadden een groter effect op mijn lichaam dan ik besefte.

Maar op dag drie had ik geen hoofdpijn meer en miste ik zelfs geen honing meer in mijn thee. Ik moet eerlijk toegeven dat het water uit mijn mond loopt bij de aanblik van de potten Ben & Jerrys in de vriesvakken. Maar dan denk ik aan mijn repen en dan ben ik blij dat ik af en toe eens mag snoepen!

Sugar

Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd!

Onze maatschappij is nogal vluchtig waardoor we steeds minder tijd nemen om samen te genieten van een maaltijd. We schrokken snel snel wat binnen en staan niet stil bij hoe lekker de maaltijd eigenlijk wel is. Omdat ik buiten mijn shakes maar één calorie-arme maaltijd per dag nuttig, sta ik veel meer stil bij deze maaltijd. Hierdoor smaakt het eten je tien keer beter en intenser en je neemt weer de tijd om te genieten van elke hap. Ik eet ook nog steeds samen met mijn ouders aan tafel omdat we dit een belangrijk moment  van de dag vinden. Na dag drie had ik al geen last meer van een onvoldaan gevoel en was ik niet meer stiekem jaloers op de maaltijd van mijn ouders.

 

Tips

De shake’ s en soepen zijn best lekker maar om voor variatie te zorgen en om meer vitamines binnen te krijgen kan je fruit of groenten toevoegen.

20170817_093743

Zo is de aardbeien banaan shake heerlijk met wat gepureerde blauwe bessen.

En bij de currysoep smaakt broccoli heerlijk en af en toe brokkel ik er een beetje fetta in!

Wat ook een leuke afwisseling is, is de shake’s eens verwarmen of net ijskoud drinken met ijsblokjes!

Zo krijg je een warme koffie of een ice koffie bij de late machiato.

Ik zal later deze week nog een blogbericht maken met de recepten die ik tot nu toe heb uitgeprobeerd en mijn bevindingen!

Hier is al een voorsmaakje!

Broccoli pizza
Super lekker , gezond en goed voor je lijn !

In week twee zal ik wat dieper ingaan op de fysieke veranderingen die ik ervaar.

Wat doen jullie om gezond te blijven? Laat het me weten in de reacties!

Tot volgende week!

Liefs Manon

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. cauwelaers schreef:

  Ziet er heel lekker uit! Goed dat je het toch al even volhoud. Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in de recepten :)!

  Like

  1. Manon l'Eco schreef:

   Komen er ergens midden deze week aan! Was ook super lekker 😀

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s