28 Days body  mission

To keep the body in good health is a duty… otherwise we shall not be able to keep our mind strong and clear” ~ Boeddha

Het lichaam. Het is een ware haat-liefderelatie. Het brengt ons waar we moeten zijn, maar het is soms helaas met een paar kilo’s meer als we zouden willen. Als je niet gezegend bent met de gave van sportief zijn (of een metabolisme waar calorieën niet tegen zijn opgewassen), is het niet altijd zo eenvoudig om je lichaam fit en strak te houden. Gelukkig kom je al ver met een goed eetpatroon en vaker de fiets te nemen.

Toch is en blijft de mens een gewoontedier. Van de ene dag op de andere zomaar veranderen van levensstijl is iets waar veel van ons moeite mee hebben. Je moet je ergens aan kunnen vasthouden en je nieuwe gewoontes op baseren. Een goede start begin je met duidelijke regels. Deze kan je zelf opstellen, helemaal afgestemd op jouw leven en jouw doelen. Of je kan meedoen met een bestaand programma, zoals de 28 days body mission.  Zelf was ik meteen geïntrigeerd door de principes van deze challenge en ben ik van plan om eraan mee te doen. Nog nooit van gehoord? Hieronder vind je een beknopte omschrijving van wat de missie eigenlijk allemaal inhoudt.

28 Days Body mission

Zoals de naam van deze challenge al verklapt, zal je 28 dagen lang werken aan je eetpatroon en je lichaam. Het bestaat uit verschillende elementen die je kunnen helpen om gezonder en fitter door het leven te gaan. Gedurende minder dan een maand drink je lekkere shakes en volg je een schema helemaal afgestemd op jouw wensen en doelen. Klinkt niet slecht, toch? Ik zal ook wekelijks een artikel posten met mijn ondervindingen en vooruitgang.

csm_LR_Figuactiv_Shake_Vanille_1024x768_789a54a283Shakes en soepen

Twee à drie maaltijden per dag vervang je door een voedzame soep, shake of muesli. De shakes zijn geen proteïneshakes maar caloriearme maaltijdvervangers en ze kunnen aangevuld worden met vers suikerarm fruit (zoals zwarte bessen)  of caloriearme groenten (zoals brocolie) . Na de 28 dagen kan je de shakes zonder vrees om weer bij te komen laten staan, omdat je nog steeds tijdens de maand minstens één volwaardige maaltijd eet per dag. De teller op de weegschaal zal zeker niet weer omhoog gaan, als je natuurlijk nog steeds een gezonde levensstijl aanhoudt.

De shakes komen in drie smaken waar je er twee van kan proberen. De smaken zijn vanille, banaan en aardbei en als laatste de latte macchiato. Zelf heb ik gekozen voor de smaken latte macchiato en banaan en aardbei.

Ook bij de soep kan je kiezen uit drie smaken: Indische currysoep, tomatensoep of aardappelsoep.
Hier ben ik voor de Indische currysoep gegaan.

csm_LR_Figuactiv_Tomatensuppe_1024x768_363a0d985bExtra vitamines

Elke maaltijd neem je extra vitamines, omdat dit bij een caloriearm dieet noodzakelijk is.

Detox thee en water

Om je metabolisme te stimuleren (en omdat het gezond is) moet je meer drinken tijdens een dieet. Je mag tot 2.5 liter water of ongezoete thee innemen per dag.

csm_LR_Figuactiv_Vital_1024x768_9c19966c96Repen

Het moeilijkste aan een dieet is voor sommigen om de snoepkast te negeren, ik spreek uit ervaring! Wat ik dan ook zo fijn vond aan deze challenge, was dat je toch nog mag genieten van lekkere repen die je andere ongezonde varianten meteen doen vergeten. De repen zijn ook in drie smaken te verkrijgen: een hartige mediterraanse bar, een caramelreep of  eentje met de smaak van nougat.
Hier ben ik voor caramelrepen gegaan.

csm_LR_Figuactiv_Riegel_suess_1024x768_bd4554d933

Persoonlijk schema

Op www.body-mission.com kan je jouw persoonlijk opvolgingsschema vinden. Elke dag voeg je hier je gewicht in zodat je op het einde van je 28 dagen een mooi overzicht hebt van je vooruitgang. Het is ook zeer bevorderlijk voor je motivatie en je volharding!
Ook vind je hier een schema met jouw dieet, een lijst met gevarieerde recepten en elke dag een nieuwe fitnessvideo.

csm_Broccoli_Lasagne_mit_Ricotta_0e26956277

Dit is dus wat mij de komende 28 dagen te wachten staat!
Volgende week kan je hier een nieuwe blogpost vinden met mijn verslag van de eerste week. Hierin zal je ook meer kunnen lezen over mijn tips en ondervindingen.

Vind jij het ook moeilijk om een gezonde levensstijl lang aan te houden? Of heb je tips die hierbij kunnen helpen?

Liefs,
Manon

Advertentie

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. cauwelaers schreef:

  Ziet er mij wel een interessant dieet uit! Ik zou het persoonlijk echt niet kunnen volhouden omdat ik inderdaad ook zo’n gewoontedier met alles ben.

  Geliked door 1 persoon

  1. Manon l'Eco schreef:

   Ik ben ondertussen al enkele dagen bezig en het valt echt goed mee! Zeker omdat je een gewone lekkere maaltijd mag eten elke dag. Maar we zullen zien of ik het binnen twee weken nog zo makkelijk heb 😀

   Geliked door 1 persoon

   1. cauwelaers schreef:

    haha inderdaad! misschien moet ik het gewoon eens proberen en me niet zo aanstellen 😉

    Like

   2. Manon l'Eco schreef:

    Als je het effectief met de 28days body mission wilt doen laat het mij dan maar weten dan kan ik wel iets regelen voor je 😀

    Like

 2. Nathalie Vb schreef:

  ik wil hier heel graag aan meedoen
  ik zou graag zo’n 5 kilo willen afvallen.
  maar het probleem bij mij zit wel wat dieper.
  ik ben nogal een emotionele eter of ik kan eten uit verveling en om die gewoonte te doorbreken dat je jaren hebt aangehouden is niet simpel.

  Like

  1. Manon l'Eco schreef:

   Als je wilt stuur ik je wat meer informatie door! Ik vind het ook niet makkelijk hoor ik grijp zelf makkelijk naar ijs als ik me niet lekker voel. Of ik kan dan niet goed stoppen met eten

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s