3 Factoren die jouw ideale fond de teint bepalen

Iedereen wil er altijd op zijn best uitzien en fond de teint kan hier zeker bij helpen of net helemaal niet. Er is zoveel keuze en het is makkelijk om de verkeerde uit te kiezen. Hieronder vind je drie belangrijke factoren terug die jou helpen om de juiste keuze te maken.
De producten die ik gebruik als voorbeeld zijn van LR omdat ik met dit merk het meeste ervaring heb. Ik zal ook steeds enkele alternatieven vermelden.

IMG_8996

Jouw kleurtype

In een vorig artikel over het ideaal parfum had ik het al even kort over kleurentypes en hun eigenschappen. Voor je fond de teint is het vooral belangrijk om te bepalen of je een warm of een koel type bent. Koele types kiezen best voor een roze ondertoon waar warme types beter staan met een eerder gelige tint.
Uiteraard is ook de diepte van je kleur erg belangrijk. Meestal kan je op je fond de teint een nummer terug vinden. Nummer één,  vaak porselein genoemd,  is de lichtste tint. De gradaties in kleur hangen van merk tot merk af.
Bij LR vind je fond de teint van nummer 1 tot 6, waarbij nummer 6 nog een vrij lichte teint heeft. Als je een donkere huid hebt,  kan je dus beter naar een ander merk grijpen.IMG_9023

Jouw huidtype

Vette huid: Wanneer je huid glanst en soms vet aanvoelt,  kan je best kiezen voor een fond de teint op water basis. Deze herken je meestal als oilfree vloeibare. Voor jou is het ook interessant om te kijken voor een mousse,  dit is foundation waar lucht onder geklopt is.
-BB cream
-Oilfree
-Cream foundation (Mouse)
-Mineralen poeder
(Naast  LR zou ik zeker ook de Urban Decay producten aanraden)

IMG_9001IMG_9004

Droge huid: In de winter heb jij best wat last van je huid, zeker na het douchen. Je hebt ook makkelijk last van schilfers. Jij kan dan ook gebruik maken van fond de teint op oliebasis. Gebruik ook zeker een primer en dagcrème of BB cream (dit is een primer, dagcrème, fond de teint en zonnecrème in één).
Nog een mogelijkheid is de crème foundation, deze bevat extra hydraterende stoffen.
-Fond de teint op oliebasis
– BB cream
– Creme foundation
– Liquide fond de teint
(Voor een liquide fond de teint is Kat Von D en LR een ideale keuze)

Rijpere huid: BB cream of crème foundation zijn ideale keuzes voor een rijpere huid. Ze maken de huid effen,  maar hebben tegelijk een verzorgende werking.
-Compact foundation (creme foundation)
-BB cream
IMG_9048IMG_9042

Psoriasis, couperose,…: Net zoals bij een rijpere huid grijp jij best naar de crème foundation of BB cream. Een aloe vera reinigingsmelk of dagcrème is ook zeker een aanrader!
CC cream : Color Corrective is een meestal groenige crème die roodheid en een vale huidskleur aanpakt.
-Compact foundation (crème foundation)
-BB cream

Dekking

Hoeveel van je huid wil jij graag bedekken? Dit is iets heel persoonlijks. Sommige mensen hebben graag dat je hun sproeten nog kan zien,  anderen willen liever dat alles bedekt is.
Liquide foundation is vaak het makkelijkst om de dekking te bepalen.

Lichte dekking: Een liquide fondation, mineraal poeder of een BB cream zijn ideaal om een lichte dekking te bekomen. Je kan eventueel nog met een corrector je puistjes of littekens camoufleren. Ideaal voor een naturelle look voor overdag.

Medium dekking: Voor jou is een BB cream waarschijnlijk nog iets te licht,  maar je kan deze perfect combineren met een mineraal poeder voor een effen geheel. Dit is perfect voor een speciale gelegenheid of een feestje, of als je gewoon graag een effen huid hebt.
IMG_9059

Volledige dekking: Dit wordt voornamelijk gevraagd voor film en fotografie. Hiervoor kijk je best naar een speciale HD primer en foundation. In het dagelijkse leven komt dit soms raar over omdat er best wel een dik laagje over je gezicht ligt.

Hopelijk hadden jullie hier wat aan !
Welke foundation is jullie favoriet?

Liefs,
Manon

PS: Mocht je interesse hebben in een foundation van LR, dan mag je mij gerust een berichtje sturen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s