7 Dierlijke producten die je liever niet in je make up terug vind!

Sinds 2013 zouden we in Europa geen cosmetica meer mogen vinden die op dieren getest is. Hierdoor zijn we toch al een stap verder dan enkele jaren geleden, maar het is toch bizar dat het wel oké is om insecten te pletten om je lippenstift mooi rood te krijgen niet?
Hieronder vind je enkele dierlijke producten die nog vaak in cosmetica voorkomen.

Karmijn  (E120) : Dit is de rode kleurstof die je terug vindt in lippenstiften en blushes,… Het wordt gemaakt van fijngestampte schildluizen. Enkel de vrouwtjesluizen worden gebruikt en je hebt er wel 140 000 nodig om één kilo kleurstof te bekomen.pig_bak

Collageen : Is een eiwit dat elke huid bevat en je huid soepel houdt. Als  je ouder wordt, verlies je collageen en krijg je rimpels. Meestal halen ze collageen of elastine uit de huid van slachtafval van vissen of varkens. Maar er bestaat nu ook een plantaardige versie (deze heeft wel eerder een beschermende functie).

Keratine: veel
voorkomend product in haarproducten en shampoos. Keratine vind  je terug in de hoeven, nagels en haren van dieren.

lamb

Talg: in lipsticks vind je vaak talg terug die zijn oorsprong vind bij schapenvet. Ook talg van herten wordt vaak gebruikt in Duitsland voor bodycremes (let op dit is niet hetzelfde als talk)

Placenta: meer bepaald de placenta van schapen, vind  je  terug in sommige shampoos om je haar meer te laten glanzen.

 

beaver

Castoreum of Bevergeil: vind je voornamelijk terug in parfums. Tussen de anus en het geslachtsorgaan van de Bever bevindt zich een klier, hieruit wordt een donkerbruin goedje gehaald dat castoreum noemt. Geloof het of niet maar het heeft een zoete geur. Naast cosmetica vind je het ook nog terug in vanille en karamelsmaken bijvoorbeeld bij ijs.

Guanine: is een glansend product dat je vooral terugvindt in nagellak. Het wordt gemaakt van visschubben.

 

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s